Το κάθε πράγμα στην ώρα του
Οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι τα πράγματα συμβαίνουν τυχαία.
Βέβαια τους βλέπουμε να προσπαθούν να τα επηρεάσουν. Το βλέπουμε στην προσπάθεια τους να αλλάξουν π.χ. την οικονομική τους κατάσταση. Όμως στο θέμα ειδικά της υγείας τείνουν να έχουν την αίσθηση ότι τα πράγματα συμβαίνουν.
Βλέπουμε τους ανθρώπους να λένε συχνά «πριν από πέντε μήνες ήμουν μια χαρά» και θεωρούν ότι ξαφνικά τους βρήκε η δυστυχία και η αρρώστια.
Αναφορικά με την υγεία μας, αυτό το ξαφνικό και μη αναμενόμενο, φαίνεται να είναι η πηγή των δεινών μας και την υγεία μας την σκεφτόμαστε όταν την χάσουμε.
Θα πει κάποιος, πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς την υγεία μας για να μην την χάσουμε;
Όχι δεν είναι το θέμα ο άνθρωπος να την σκέφτεται διαρκώς. Οφείλει όμως να ζει σωστή και υγιεινή ζωή.
Όπως κάθε εργαλείο που παίρνουμε στα χέρια μας έχει κάποιους όρους ορθής χρήσης, έτσι και με το σώμα μας. Εάν τεντώσουμε περισσότερο την σπονδυλική στήλη μας από όσο μπορεί να αντέξει,
πιθανόν να σπάσει. Ο απλός άνθρωπος έχει κάποια όρια και είναι ο καθένας μας όταν δεν φροντίζει να αυξάνει τις ικανότητες του σε έναν τομέα π.χ. όταν δεν αθλείται ώστε να δυναμώσει το μυοσκελετικό του σύστημα, και όλο του το σώμα.
Έτσι ο άνθρωπος οφείλει να ακολουθεί κάποιους κανόνες ζωής και αυτό το οφείλει έχει να κάνει περισσότερο με το να μάθει να τους ακολουθεί, ώστε να χρησιμοποιεί σωστά όλον τον οργανισμό του για να ολοκληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο ζωής του πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη.
Δεν είναι απαραίτητο να αρρωσταίνουμε και πολύ περισσότερο να φτάνουμε σε καταστάσεις εξαθλίωσης και να ζούμε μία ζωή πολύ μέτρια έως και ελάχιστα χρήσιμη καθώς από την στιγμή που χάνουμε την υγεία μας, η αποκατάσταση της μας απασχολεί τόσο πολύ, που συνήθως παρατάμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, όπως συμβαίνει π.χ σε έναν με καρκίνο που αρχίζει τις χημειοθεραπείες, με τις οποίες οι υγεία του κατά κανόνα δεν θα αποκατασταθεί ούτε η ζωή του θα έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα αναφορικά με τον ίδιο αλλά και με το σύνολο. Απλά θα
ασχολείται με αυτό και όλος ο βίος του θα προσαρμοστεί στο πρόγραμμα των χημειοθεραπειών μέχρι αυτές να τον οδηγήσουν στο τέλος του.
Σωστή ζωή σημαίνει εναρμόνιση με το περιβάλλον μας.
Το περιβάλλον, φτιάχτηκε για να ζούμε μέσα σ' αυτό. Θα το παρομοιάζαμε με το δοχείο στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί το νερό και να προσαρμοστεί σε αυτό. Δεν φτιάχτηκε για να το καταστρέφουμε.
Το περιβάλλον προορισμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο, την επιτομή της υδάτινης Δημιουργίας, λειτουργεί με κανόνες και νόμους, μέσα στους οποίους πρέπει να εντάσσει ο άνθρωπος τον εαυτό του για να ζει σωστά. Υπάρχουν π.χ. οι 24ωροι κύκλοι μέσα στους οποίους γίνονται ορισμένες διεργασίες επισκευής του σώματος, αναπλήρωσης ενεργειών, εμπέδωσης γνώσεων, αύξησης του συνολικού οργανισμού κλπ. Η μη συμμόρφωση προς αυτούς έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον συνήθη άνθρωπο. Η απώλεια π.χ. του ύπνου σε ένα 24ωρο έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των πληροφοριών των ωρών που προηγήθηκαν. Οι πληροφορίες της ημέρας αποθηκεύονται πρόσκαιρα στον ιππόκαμπο που λειτουργεί όπως το γραμματοκιβώτιο της αλληλογραφίας μας και το βράδυ κατά τον βαθύ ύπνο, μεταφέρονται με μεγάλα κύματα, τις λεγόμενες υπνικές ατράκτους στα εγκεφαλικά κέντρα προς μονιμότερη αποθήκευση και επεξεργασία. Η στέρηση του ύπνου σημαίνει μόνιμη απώλεια των πληροφοριών αυτών.
Κάθε τι γίνεται χρονισμένα και, εάν δεν γίνει, ο χρόνος περνάει και μαζί με αυτόν η ευκαιρία τέλεσης μιας πράξης ώστε να υπάρξει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Ο χρονισμός και ο συγχρονισμός είναι τεράστιας σημασίας στην Δημιουργία.
Το σώμα μας δομείται και εγκαθιστά τις λειτουργίες του με αυστηρό χρονισμό.
Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με την ανέγερση μιας οικοδομής. Στην διαδικασία αυτή, εάν υπάρχει χρονισμός, σημαίνει ότι αναμένετε σε ορισμένη στιγμή η δομή να έχει φτάσει στο αναμενόμενο ύψος π.χ στο ένα μέτρο για να αφεθεί το άνοιγμα για το παράθυρο. Εάν το έργο έχει καθυστερήσει, το άνοιγμα θα δημιουργηθεί και αυτό θα είναι και τελείωσε.
Αυτό είναι το πρόβλημα μας ότι είναι ανάγκη να γίνονται οι εργασίες όπως πρέπει να γίνονται, και συναντούμε πολλά εμπόδια για τα οποία ήμαστε υπεύθυνοι εμείς πάντοτε ατομικά και
συλλογικά.
Αυτό που εξελίσσεται και ανελίσσεται είναι και το άτομο και το σύνολο και ο χρονισμός υπάρχει και λειτουργεί.
Όταν αναφερόμαστε στην ασθένεια, δηλαδή την έλλειψη δύναμης, σθένους, εννοούμε δυο πράγματα.
Αφενός αναφερόμαστε στο αίσθημα αδυναμίας, το οποίο επιβάλλει ο ίδιος ο οργανισμός μας προς εξοικονόμηση ενεργειών κατά την φάση της θεραπείας μιας νόσου και αφετέρου στο γεγονός ότι την ώρα της δοκιμασίας μας, δηλαδή την ώρα που θα έπρεπε να έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια και ικανότητα για να κάνουμε την σωστή επιλογή και να αποκριθούμε δημιουργικά, δηλαδή κατάλληλα και ανάλογα, εμείς ήμαστε ανέτοιμοι, δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη ενέργεια και πείρα. Έτσι εκείνη την στιγμή υποχρεωτικά ξεκινάει η δεύτερη ευκαιρία μας.
Τα πάντα ρέουν. Οι δημιουργικές δυνάμεις ρέουν μέσα από τον πολύ στενό αυλό της προσοχής μας, του ενδιαφέροντος μας και δεν νοείται διακοπή της ροής γιατί αυτό είναι ασύμβατο με την ζωή στο επίπεδο μας αυτό του πλανήτη μας. Έτσι σε μια απαίτηση αιφνίδια
και μη αναμενόμενη από το περιβάλλον μας να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι της σκάλας της ανέλιξης μας η οποία μας πιάνει απροετοίμαστους να δημιουργήσουμε, ο φύλακας της ασφάλειας μας, ο υποσυνείδητος νους θα θέσει ακαριαία σε κίνηση τον πλησιέστερο κατάλληλο προς το περιεχόμενο της απαίτησης αυτής προγραμματισμό του και θα οδηγήσει έτσι σε αλλαγές στο σαρκίο μας ώστε να μας επιτρέψει να συνεχίζουμε να ζούμε και από τα αποτελέσματα των αλλαγών ίσως συνειδητοποιήσουμε το νόημα της πρόκλησης και το υπερβούμε συνεχίζοντας την ανελικτική
μας πορεία.
Είπαμε προηγουμένως ότι δεν υπάρχει τυχαίο στον βίο μας και έτσι υπονοείται ότι υπάρχει προγραμματισμός
Πράγματι, τα πράγματα δεν συμβαίνουν τυχαία. Είναι ένας προγραμματισμός αφής στιγμής δημιουργηθεί ο παντοδύναμος ζυγώτης, το γονιμοποιημένο ωάριο. Όλα εξελίσσονται με
χρονική αλληλουχία δόμησης και εγκατάστασης λειτουργιών στο σαρκίο μας για να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον πρόγραμμα της ενσάρκωσης μας με υγεία, πνευματική διαύγεια, και δημιουργικότητα.
Η αύξηση του σαρκίου γίνεται ασυνείδητα. Μόνο να την καθυστερήσουμε και να την εμποδίσουμε μπορούμε με λανθασμένες ατομικές και συλλογικές επιλογές.
Όλοι ερχόμαστε με μια προίκα υγείας, με τον κληρονομικό μας κώδικα, τον οποίο παίρνουμε λειτουργικά τροποποιημένο από τους γονείς μας (επιγενετική) και με την ποιότητα της ενέργειας την ώρα που μας συνελάμβαναν. Στην συνέχεια μιμούμαστε την συμπεριφορά των γονιών μας και την ενσωματώνουμε .
Η αξιοποίηση αυτής της προίκας εναπόκειται στον καθένα μας και μπορεί να αυξηθεί ή να εξανεμιστεί.
Ήμαστε πραγματικά υπεύθυνοι για την προίκα που παραλάβαμε και για τον τρόπο χρήσης της. Αυτό λοιπόν θα επηρεάσει την υγεία μας, δηλαδή την ισορροπία και αρμονία μέσα μας και την σχέση μας με το περιβάλλον μας.
Έτσι απαιτείται να αναρωτιόμαστε γι αυτό που κάνουμε.
Δεν λαμβάνουμε την κατάλληλη παιδεία π.χ. για την ανάγκη να αθλούμαστε για να διατηρούμε ακμαίες δυνάμεις, για το πώς να τρώμε, τι να τρώμε για να ήμαστε υγιείς.
Στις ημέρες μας προσπαθούν κάποιοι να μάθουν στα παιδιά μας πώς να τρώνε έντομα, γρύλους, σκουλήκια και όχι πως θα λύσουν το υποτιθέμενο επισιτιστικό πρόβλημα.
Μέχρι τώρα είχαν σαν τρόπο την παραπλάνηση των αισθήσεων μας την οποία και συνεχίζουν για να μας οδηγούν σε λάθος επιλογές.
Σήμερα απροκάλυπτα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι υγιεινό να τρώμε έντομα γιατί έτσι θα σώσουμε την ζωή στον πλανήτη.
Μιλάμε για παιδεία την οποία αυτή την στιγμή την παρατήσαμε στα χέρια των εχθρών των ανθρώπων επιτρέποντας τους να διαμορφώνουν τα παιδιά μας όπως αυτοί θέλουν και εδώ ερχόμαστε στο θέμα της ευθύνης μας δηλαδή της ενεργοποίησης μας ως πολιτών. Έτσι φαινόμαστε ως ανεύθυνοι και η μόνη ευθύνη που έχουμε είναι αυτή έναντι του εαυτού μας, να τον μετακινήσουμε πάνω στην κλίμακα της ανέλιξης μας.
Ακούμε να αποκαλούμε το ένας τον άλλον με την φράση «ρε παιδιά …». Μεταξύ μας αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε μεγαλώσει, ότι φερόμαστε σαν παιδιά που είναι εύκολο να τα πας από εδώ ή από εκεί, να τους επιβληθείς και να τα κάνεις ότι θέλεις και αυτό αποκαλύπτει την κατάσταση μας.
Αναμένεται να ενηλικιωθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τι έχει νόημα στον βίο μας. Τι αποτελεί ευχαρίστηση στον βίο. Τι μας αναβαθμίζει και τι μας υποβαθμίζει.
Τίθεται επιτακτικά η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με την φύση και το περιβάλλον μας και να ήμαστε σε αρμονία με αυτό.
Είναι αλήθεια ότι δεν ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας. Διδαχτήκαμε και μάθαμε τρόπους να το καταστρέφουμε και να το υποβαθμίζουμε, και το περιβάλλον μας είναι ο καθρέφτης μας.
Η φύση στον πλανήτη μας είναι η μαθήτρια μας που μιμείται τους τρόπους μας και μας παρουσιάζει αυτά που της μαθαίνουμε, αυτά που αποτυπώνουμε επάνω της.
Εάν δεν μας αρέσουν, αυτό δεν ανήκει στις προθέσεις της. Αρκεί να διορθώσουμε τον εαυτό μας και το είδωλο μας στον καθρέφτη θα διορθωθεί αυτόματα.
Είναι βέβαιο ότι το θέαμα της φύσης γύρω μας, η όλη εικόνα που εισέρχεται μέσα από τις αισθήσεις μας, είναι μείγμα πρωταρχικής ομορφιάς, αυτής που γλύτωσε από τις άστοχες ενέργειες μας και ασχήμιας, αυτής που επιθέσαμε πάνω της με τις υποβαθμισμένες δημιουργίες μας.
Μεταλλάξαμε τον εαυτό μας, στις σκέψεις μας, στις επιθυμίες και στις πράξεις μας και τις βλέπουμε στο ζωικό και φυτικό περιβάλλον μας.
Χάσαμε τον μπούσουλα μας, δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που θα έπρεπε να επιδιώκουμε και πράττουμε αυτά που υποσκάπτουν πραγματικά την ύπαρξη μας.
Τίποτε δεν θα αλλάξει εάν δεν αποφασίσουμε να το αλλάξουμε εμείς.
Τι όμως θα μπορούσε να αλλάξει;
Εμείς στην Ελλήνων Συνέλευσις ήμαστε αποφασισμένοι να επαναφέρουμε τα πάντα στην φυσιολογία τους, αρχίζοντας από τους εαυτούς μας.
Όταν όλοι όσοι λεγόμαστε άνθρωποι ακυρώσουμε την απόσταση μας από την φυσιολογία μας που θέσαμε εμείς με την θέληση μας ή παραπλανημένοι, θα ακολουθήσει και το περιβάλλον μας, καθώς πάντα έχει την τάση να επανακτά την ισορροπία και την αρμονία του.
Η φύση δεν είναι παράλογη. Παράλογα μπορεί να είναι αυτά που κάνουμε εμείς και η Φύση υποχρεωτικά τα ακολουθεί για να μπορούμε να βλέπουμε δούμε όπως σε καθρέφτη.
Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη αληθινή αλλαγή, την μεγάλη επανόρθωση μας και του περιβάλλοντος μας.
Περιμένουμε τον πολίτη να έλθει και να ενταχθεί στον αγώνα, να γίνει ενεργός για να εγκαθιδρύσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία.
Ακούμε συχνά ότι αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Θα είναι αληθινό όταν και εσύ μετέχεις, όταν συνταχθείς στο μεγάλο χειροπιαστό όραμα.
ΣΥΝΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παρασκευάς Αρσενίου
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ
ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ: 6948787560
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου