ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

 

ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Η άμβλωση ή αλλιώς έκτρωση, είναι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης με την αφαίρεση ενός ή περισσότερων εμβρύων από την μήτρα πριν γίνει το έμβρυο βιώσιμο έξω από την μήτρα.

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί η διαδικασία της σύλληψης, της ανάπτυξης και της κυοφορίας του ανθρώπου.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η σύλληψη ενός παιδιού είναι έργο του Έρωτα.

Είναι η πρωταρχική δύναμη της Πρωταρχικής Δημιουργικής Αρχής. Είναι αυτή που δημιουργήθηκε πριν από κάθε Δημιουργία και είναι η δύναμη και δυνατότητα του Ενός, του Όλου. Με αυτή την υπερκόσμια υπερδύναμη έγινε η έναρξη, η αρχή της ολικής δημιουργίας. Είναι το μωρό που κρατά στα χέρια της η Αφροδίτη. Το μωρό που είναι ο μεγάλος αφελής, ο χωρίς κανέναν ίδιον όφελος. Με τα βέλη του χτυπάει πάντα δύο και περισσότερες οντότητες και τότε αρχίζει η δημιουργία. Ο Έρως είναι η αφορμή και η γονιμοποίηση των πάντων. Είναι το αθώο μωρό, αυτό που δεν έχει σχέση με αποστασία, που ουδείς μπορεί να το επηρεάσει, να το κατευθύνει, να εξηγήσει, να πείσει, να πλανέψει ώστε να το βάλλει ή να το αναγκάσει να εκτελέσει οτιδήποτε. Ο Έρως ως υπερκόσμιο μωρό, όπλο εκτέλεσης και εφαρμογής των σχεδίων του Ενός, του Όλου Αρρήτου Ενός, μόνο αυτός μπορεί να κατευθύνει, να στοχεύσει και να εκτελέσει οτιδήποτε. [1] Ο Έρως απλά είναι ακαταμάχητος

Μετά την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό συλλαμβάνεται η νέα ζωή και τοποθετείται στο πρώτο περιβάλλον στην μήτρα της μητέρας.

Ο οργανισμός αναπτύσσεται με χρονισμό των φάσεων ανάπτυξης και ολοκλήρωσης. Σε κάθε περίοδο σχηματισμού των οργάνων ή εγκατάστασης λειτουργιών  ο οργανισμός επηρεάζεται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος του. Όταν οι συνθήκες είναι φυσιολογικές και ευνοϊκές (ασφάλεια, επάρκεια τροφής, οξυγόνου, αποδοχής, κλπ.) η ανάπτυξη προχωρά κανονικά όπως προβλέπεται από τον δημιουργικό σχεδιασμό. Όταν οι συνθήκες δεν είναι οι αναμενόμενες τότε η ανάπτυξη περιορίζεται ή και διακόπτεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο του εμβρύου ή σε μη συμβατές για την ζωή αναπηρίες και διακοπή της κυοφορίας.

Ήδη από την 2η εβδομάδα, κύτταρα του εμβρύου διέρχονται τον πλακούντα και κυκλοφορούν στον οργανισμό της μητέρας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ανοχής του εμβρύου από τον οργανισμό της. Όταν τα σήματα της φυσιολογικής προόδου της κυοφορίας δεν είναι αναγνωρίσιμα από τον οργανισμό της μητέρας τότε κινητοποιείται η αντίδραση απόρριψης του.


Μόνο το 30-50% των συλλήψεων επιβιώνουν το πρώτο τρίμηνο. Η μεγάλη πλειοψηφία από τις γυναίκες αυτές δεν θα αντιληφθεί καν ότι είναι έγκυος,[και πολλές εγκυμοσύνες χάνονται πριν οι ιατροί να εντοπίσουν ένα έμβρυο.

Μεταξύ 15% και 30% των γνωστών κυήσεων τελειώνουν σε κλινικά προφανή αποβολή, ανάλογα με την ηλικία και την υγεία της εγκύου γυναίκας

Το 80% αυτών των αυθόρμητων αμβλώσεων συμβαίνουν στο πρώτο τρίμηνο.

Ο πιο συχνός λόγος για αποβολή το πρώτο τρίμηνο, είναι «χρωματοσωματικές ανωμαλίες» από το έμβρυο, που αντιστοιχούν στο τουλάχιστον 50% των δειγματολημμένων πρόωρων απωλειών κύησης.

Έτσι η γέννηση είναι ο πρώτος άθλος του ανθρώπου.

 

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι από το 2010 έως το 2014 έγιναν 56 εκατομμύρια αμβλώσεις ανά έτος.

Στην χώρα μας, υπάρχουν αναφορές πως ο ετήσιος αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 100.000-150.000, με το 20-25% αυτών, να αφορά νεαρά κορίτσια μικρότερα των 16 ετών.


 

Το έμβρυο είναι ο άνθρωπος που θέλει να γεννηθεί στον κόσμο αυτό και χρειάζεται να φτιάξει το σαρκίο του και να εγκαταστήσει τις λειτουργίες του. Ο ρυθμός της διαδικασίας αυτής της ανάπτυξης είναι πολύ μεγαλύτερος στις αρχές της κυοφορίας, επιβραδύνεται αργότερα, συνεχίζεται όμως δια βίου στην ωρίμανση και ανέλιξη του ανθρώπινου όντος.  

Ο άνθρωπος αναμένει να γίνει αποδεκτός από το περιβάλλον του στο συλλογικό του άτομο, την οικογένεια, και την κοινωνία του. Οιαδήποτε μορφή μη αποδοχής και δη απειλή κατά της ζωής του, τον θέτει σε λειτουργία προστασίας που είναι αντιστρόφως ανάλογη προς την λειτουργία της ανάπτυξης. Έτσι μπορεί να δεσμευτεί η έκφραση των πληροφοριών για την ολοκλήρωση του σχηματισμού ενός οργάνου ή την εγκατάσταση μιας λειτουργίας.  

Η άμβλωση ως γεγονός συνδέεται με θέματα ηθικά, κοινωνικά και υγείας της μητέρας.

Η ηθική διάσταση έχει να κάνει με την ματαίωση της ενσάρκωσης ενός ανθρώπου.

Λέγεται ότι ο βίος στον πλανήτη μας αποτελεί τον πόθο ενσάρκωσης καθώς παρέχει την ευκαιρία της συνειδητής επιλογής, της άσκησης της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου να γνωρίσει τις δυνάμεις και δυνατότητες του και να ανελίξει την συνειδητή γνώση του εαυτού του. Αυτό είναι ανάλογο της αύξησης και ωρίμανσης του σαρκίου του το οποίο στην ακμή του παρέχει δυνατότητες αναλόγων εμπειριών και αυτογνωσίας.   

 

Η κοινωνική διάσταση συνδέεται με τον βαθμό ανέλιξης του συλλογικού ατόμου, τον σεβασμό που έχουν οι άνθρωποι προς τον εαυτό και προς τον άλλον.

Το καθεστώς προκειμένου να εξασφαλίζει την παρουσία του φροντίζει να διαιρεί και να πολώνει σε αντιπαλότητες τους ανθρώπους, μέσα από δόγματα και «ηθικές» και τους οδηγεί να λειτουργούν ως ο δεσμοφύλακας ο ένας για τον άλλο και ο κατήγορος του. Διατηρώντας τον άνθρωπο διαρκώς ανασφαλή, απαίδευτο, και διαρκώς απασχολημένο με θέματα επιβίωσης (στέρηση της αφθονίας του) τον ελέγχει και τον ωθεί ολοένα και μακρύτερα από τον πραγματικό εαυτό του.

 

Η συνολική υγεία της μητέρας διακυβεύεται ειδικά όταν η άμβλωση δεν καλύπτεται από τον νόμο. Σε κάθε περίπτωση δεν βγαίνει αλώβητη από αυτή την δοκιμασία ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι εμφανή.

Καθώς η ιατρική έχει υποστεί και αυτή την διαίρεση και τον κερματισμό της σε «ειδικότητες» η εκτίμηση της κατάστασης ενός εξεταζομένου είναι μερική, στοιχειώδης, και αδυνατεί να ανιχνεύσει τις πραγματικές αιτίες των ασθενειών.

Αφήνοντας κατά μέρος τις βαθύτερες επιπτώσεις, η διαδικασία της άμβλωσης φαρμακευτικά ή μηχανικά μπορεί να αφήνει έντονα σημάδια και αναπηρίες στην μητέρα που αναγκάζεται για οποιοδήποτε λόγο να υποστεί την άμβλωση.  

 

Η άμβλωση δεν αφορά το ίδιο όλες τις ηλικίες,  αναφορικά με την εφηβική και νεανική ηλικία είναι ότι ως παιδί δεν ζει την παιδική του ηλικία. Έρχεται πολύ νωρίς σε επαφή με πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και άλλων μέσων με ένα θέμα που δεν αφορά την ηλικία του και το οποίο παρακινεί την περιέργεια του. Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι παιδί δεν ζει σαν παιδί, δεν εκτονώνεται, δεν γυμνάζεται, τις περισσότερες φορές δεν ασχολείται κάποιος μαζί του, γιατί οι γονείς είναι απασχολημένοι. Οι πληροφορίες είναι αφιλτράριστες και το παιδί βγάζει μόνο του δικά του συμπεράσματα, και πριν ο γονιός καταλάβει ότι το παιδί του ήλθε σε επικοινωνία με τέτοιο θέμα ήδη έχει προκύψει το θέμα της άμβλωσης. Αυτό αφορά την μικρή ηλικία και συνοπτικά το παιδί δεν ζει την παιδική ηλικία, δεν ενδιαφέρεται κάποιος γι αυτό όσο πρέπει, πληροφορίες μαζεύει ανεξέλεγκτα από δεξιά και αριστερά, από φίλους, από διαδίκτυο, τηλεόραση, και κινείται και η περιέργεια του.   

Άλλες αιτίες είναι η αντίληψη πως κάποια γυναίκα είναι πολύ μικρή για να αποκτήσει παιδί, η ανεργία και να μην θέλει κάποια να κυοφορήσει και γεννήσει το παιδί ως αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας, κ.α.

Στην παραγωγική ηλικία το πρόβλημα έχει να κάνει με την δημιουργία καριέρας, με τον φόβο της απόλυσης από την εργασία της (πολλές επιχειρήσεις δεν θέλουν γυναίκες που μένουν έγκυες ή απαγορεύουν την εγκυμοσύνη στο προσωπικό τους). Το οικονομικό μέρος είναι πολύ σημαντικό και η κοινωνική αποδοχή. Μια ανύπαντρη μητέρα θα έχει πρόβλημα που το παιδί της δεν θα έχει πατέρα μαζί με τις οικονομικές δυσκολίες πως θα μεγαλώσει το παιδί της. Η απουσία της πολιτείας και όλα μαζί οδηγούν στην άμβλωση.

Οι πιο συχνοί λόγοι είναι να καθυστερήσουν την έλευση του πρώτου παιδιού σε μια πιο κατάλληλη για την γυναίκα εποχή, ή να επικεντρώσουν την ενέργεια και τις οικονομίες τους στα παιδιά που ήδη έχουνε. Άλλοι λόγοι είναι η δυσκολία να αντέξουν οικονομικά το κόστος ανατροφής ενός επιπλέον παιδιού, η μη υποστήριξη από τον πατέρα, η διακοπή της εκπαίδευσης της μητέρας ή της καριέρας της, ή προβλήματα στη σχέση μητέρας πατέρα.

Μερικές αμβλώσεις πραγματοποιούνται ως αποτέλεσμα κοινωνικής πίεσης. Παραδείγματα κοινωνικής πίεσης αποτελούν η κοινωνική απόρριψη της μητέρας η οποία δεν είναι παντρεμένη με τον πατέρα του παιδιού, η κοινωνική κριτική της πολύ νέας μητέρας, η θέληση για ένα συγκεκριμένο φύλο, ο κοινωνικός στιγματισμός για αναπηρίες, η έλλειψη οικονομικής υποστήριξης ή μέθοδοι ελέγχου του πληθυσμού (π.χ. η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα). [89]

Εδώ στην πατριδα μας το τρίτο παιδί θεωρήθηκε τεκμήριο οικονομικής ευρωστίας.

 

Στην τρίτη ηλικία, γυναίκες που βρίσκονται σε κλιμακτήριο, δεν θέλουν γιατί έχουν παιδιά και δεν θέλουν να έχουν περισσότερα ή ότι είναι μεγάλες και δεν θέλουν να μπουν στην διαδικασία ανατροφής νέου παιδιού. Επιπλέον μπορεί να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα ακόμη και καριέρας καθώς και ο φόβος ότι μπορεί το παιδί να είναι καθυστερημένο κλπ.

 

Έτσι εκτός από τους προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους είναι και λόγοι που έχουν σχέση με την υγεία της μητέρας και του εμβρύου, καθώς αν η εγκυμοσύνη συνυπάρχει με συγκεκριμένες ασθένειες, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της. Σε αρκετές χώρες αποτελεί την αιτία της έκτρωσης, σε περισσότερο από τον 1/3 των συνολικών εκτρώσεων.

 

Από τα παραπάνω εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η άμβλωση για το εγχώριο και πλανητικό καθεστώς απλά αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης για περισσότερη διαίρεση, αποπροσανατολισμό και εκμετάλλευση των ανθρώπων.

Η γέννηση, η ανατροφή και η παιδεία είναι προς εκμετάλλευση. Το παιδί με κάθε τρόπο αποκόπτεται από την σχέση με την μητέρα του και την οικογένεια του και παραμένει υπο την επιρροή του καθεστώτος το οποίο θέλει υπάκουους, και προβληματισμένους και εύκολα διαχειρίσιμους που θα παράγουν και θα καταναλώνουν. Αντί να προσφέρεται στο παιδί αληθινή παιδεία που θα αναπτύξει το σώμα και το πνεύμα του παιδιού το οποίο θα έχει τα κατάλληλα ενδιαφέροντα προς αυτό, φροντίζει να το εκπαιδεύσει στην σεξουαλική του συμπεριφορά ωθώντας το ολοένα και μακρύτερα από τον πραγματικό εαυτό του και τον στόχο και σκοπό της ύπαρξης του.



Στην Ελλήνων Πολιτεία η φροντίδα του παιδιού θα αρχίζει από την στιγμή της βεβαίωσης της σύλληψης του και ακόμη νωρίτερα με την κατάλληλη προετοιμασία των γονέων στον ρόλο που τους καλεί η φυσιολογία τους να εκτελέσουν.

Το οικονομικό θέμα δεν θα είναι εμπόδιο για να ακολουθήσει κάποιος το όνειρο της ψυχής του, το επάγγελμα που θα επιλέξει, την τεκνοποίηση που επιθυμεί.

Με απέραντο σεβασμό στον άνθρωπο και την ελευθερία της βούλησης του, όλοι οι παράγοντες που σήμερα ωθούν στην άμβλωση δεν θα έχουν πλέον ισχύ. Η Αφθονία, η Δικαιοσύνη, οι ίσες ευκαιρίες, η παιδεία, η δωρεάν υγεία και ενέργεια, η εργασία για όλους, είναι αυτά που προβλέπεται να γίνουν πραγματικότητες από την αρχή της ανάληψης της ευθύνης της δημόσιας διοίκησης από τον ίδιο τον πολίτη.

Συγγραφέας: Αρσενίου Παρασκευάς

 

 

Αναφορές

1.     https://www.aitherikigrafi.gr/diaspasi-analysi-ellanion-kosmosymbolon

2.     https://el.wikipedia.org/wiki/Άμβλωση

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

=======================

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:https://ypomnima.artemis-sorras.gr/

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ

 

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ/

ΤΗΛ: 6948787560

p.arseniou@gmail.com

Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΛ:2316019233

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

                                                                                                                          

   https://www.e-synews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ